Глобализация

– Глобализация, бачо, глобализация! Глобализираха ни от всякъде! Обикаляме целия град да намерим по-евтини яйца. Те се същите са си, едни такива тройки, но тук са с две стотинки по-евтини! Недей да взимаш от тази извара, имам един познат у мандрата, казва добавяли и някакви нечистотии, а веднъж намерили в казана с извара пиян пазача. От де знаеш от коя партида е! Глобализирано ни фалираха банктие 97-ма, сега глобализирано ни фалираха банката, Европейски съюз, да знаеш. Краставичките им еднакви трябвало да бъдат. Барем едно време кашкавала като залязваше на изток беше по-добре? И тогава си имахме централно планиране, ама поне там Чехите бяха бедните, а ние правехме компютри и компоти.

Сега с тази Европа, на нас се е паднало да бъдем бдените, а чехите разгеле само си избират серт президенти и ни купуват електрическите фирми и ни контролират.

Глобализация бачо, глобализация, вчера бабата отишла до Стара загора за яйца. Питам я аз ми това транспорт, режийни за път не влизат ли в цената. А тя ми вика “Ти в моята няма да се бъркаш, аз по фейсбук съм се уговорила с една приятелка у Зарата, да и занеса евтино масло, а другия месец тя ще ми донесе яйца!”

И затуй сега аз търся яйца по Великден, щото оная въобще не дойде, боляло я крака вика, не можела да се качи на влака! Ами от толкоз масло и холестерол, барем злъчката да я заболи, да се пукне, да пукне пущината!

Глобализация, бачо, глобализация!

Rating 3.00 out of 5
Share
This entry was posted in Разкази. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *