Рамото-основна част от нервната система на човек

Преди време ми бяха споделили, че хората търсят по много странен начин в интернет пространството. Не повярвах. Е, вече се убедих.

С предишната статия за Египет, блогът беше ударен от следните търсения в Google:

“Има ли интернет в Египет?”

“До кога няма интернет в Египет?”

“Защо няма интернет в Египет?”

“От кога няма интернет в Египет?”

“Кой спря интернета в Египет?”

О, Боже мой! Що за идиоти биха търсили по този начин? Деца да са, разбирам. Но твърде много хитове има по горните търсения, за да са само деца. Срам за всеки поотрастнал човек, ако търси по този начин. Къде ви е връзката с главния мозък? Какво очаквате от Google? Точни и ясни отговори ли? Нещо от сорта на:

“Има ли интернет в Египет?”

Google: В целия Египет има интернет, с изключение на местата, където няма.

“До кога няма интернет в Египет?”

Google: Попитай ме: “Има ли интернет в Египет?”

“Защо няма интернет в Египет?”

Google: Как да няма, има си навсякъде, само на местата където няма, няма, защото няма.

“От кога няма интернет в Египет?”

Google: Питай ме: “Защо няма интернет в Египет?”

“Кой спря интернета в Египет?”

Google: Не съм казал, но пак повтарям, интернет в Египет навсякъде има, с изключение на местата, където няма!

Когато искате точни и ясни резултати, първо възникналия въпрос във вашата единствена мозъчна клетка би трябвало да получи някаква трансформация. Нека да дам пример, как се случва при мен. Вчера възникна въпросът у мен: “Каква статия да пусна днес в блога?”

1-ва стъпка:

Отговорен фактор: Моята мозъчна клетка.

Дразнител: Каква статия да пусна днес в блога си?

Реакция: Мозъчния импулс, носещ въпроса, тръгва към ръката ми, която да го изпише в гугъл.

Импулсът започва своето пътешествие, някъде към края на врата, малко преди да излезе от магистралата, на изхода за лявата ръка, го застига патрулна кола със специално движение и му дава задача: Първо си стартирай компютъра, после отвори браузъра и отвори гугъл!

Пътешествието продължава, но вече не така леко, натоварен с отвратителни ненужни допълнителни действия, нервният импулс е ядосан, че мозъчната клетка все недомисля нещата.

Стигнал рамото, аха да се отбие по околовръстното на ръката, го застига втора кола със специален режим на движение и го спира. Добавя нова задача, хм не, не добавя, а вече модифицира първоначално поставената: Не пиши в гугъл като идиот въпроса, мозъчната клетка измисли за какво да се пише, ще се пише за липсата на интернет в Египет. Също така, тя като специализиран инженер по комуникации даде наставления да не отваряш гугъл, а bgpmon и там да погледнше кога са махнати префиксите, също така в гугъл търси на английски “egypt bgp prefix withdraw”, тъй като никой няма да напише в статията си, въпросът от който се интересуваш,  а ще напише кога интернет протокола за рутиране BGP е оттеглил (withdraw) ай пи мрежите (prefixes) и добави egypt.

И в крайна сметка, импулсът, напълно модифициран в рамото, свършва своята работа. Разбира се, малко помощ от колеги също бе необходима за постигане на целта.

Вие разбира се не сте специалистти в тази област, но когато питате гугъл, не го питайте в буквалния смисъл, помислете какво би написал някой специалист в статията си по въпроса и включете 3-4 най-вероятно срещащи се думи. Така търсене за “Има ли интернет в Египет” би станало:

“няма интернет египет днес”

Иначе е твърде забавно! Представям си сутрешното кафе на някоя мутра със съпруга-кифла:

Мутрата: “Жена ми изневерява ли ми?”

Google:“На вас или на любовника й?”

Да неприятно е, когато и Гугъл се държи като мен и отговаря на въпроса с въпрос, нали? Каква ще е вашата реакция? Ще попитате: “Жена ми на мен ли изневерява или на любовника си?”*

Ако вашето рамо е недоразвито, за разлика от моето, предлагам безплатен курс: Как да накараме рамото ни да мисли вместо нас!

А ето и къде ми казаха за странното поведение на човечеството, търсещо философския камък с всички отговори:

Человек нашего времени

—————————————————————————————————————————-

* С интерес ще наблюдавам, дали някой ще търси и тези два въпроса в Гугъл и дали ще попадне на моята статия 🙂

Rating 3.00 out of 5
Share
This entry was posted in Компоти and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Рамото-основна част от нервната система на човек

  1. Иво says:

    И така, при търсене в гугъл на “До кога няма интернет в египет” , тази статия излиза на първо място. Доста хора ще са ми обидени, но се надявам да има и доста, поучили се от статията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *