Монетата на живота

Защо монета? Защото съм открил две страни на едно и също нещо. Две страни, които колкото и да си приличат, са същевремено и различни. Със сигурност с времето и периодите на моя живот ще откривам още аспекти на това странно нещо, наречено живот, но за сега страните са две и добре пасват на една монета.

Преди около час прочетох една от книгите наа Джон Гришам – “The Summons”. Заразлика от “Бялата къща” насъщия автор ( 🙂 ), тук наистина има какво да разберечовек, над какво да се замисли, да се припознае или не…
От доста дълго време не се бях припознавал в герой от роман…всъщност никога…товаа ми е сефте….
И е достта странно усещане. Когато си дете, искаш да се припознаеш като герой от роман, искаш да си като него…
Когато порастнеш (или си помислиш, че си порастнал), виждаш себе си в някой от героите. И си казваш “Такъв ли съм?”ююДа, такъв съм, и не съм прав да съм такъв и съм прав да съм…
Коя е най-честата грешка на едно човешко зъсдание – да е убедено че е право, че знае какво прави и че има всички права да постъпва по определен начин! По-страшно от това няма.
За съжаление, един човек, воден от добри мотиви, може да направи много повече поразии, от колкото всеки друг.
Романът…прекрасен…
Грешките, безкрайни.
Радвам се, че имам приятели, които да ми кажат в очите че греша, че тръгвам по грешна пътека за да не стана като Рей Атлий от горепосочения роман.
Две страни на една монета…стойността й не е важна…винаги!

Rating 3.00 out of 5
Share
This entry was posted in Живот. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *