Суходол и избори

От днес всеки български гражданин може да си смени семейния лекар, който (не) го е лекувал до сега.
Това е просто чудесно в нашата мила татковина.
Избори има за всичко, от което всеки българин е вдигнал ръце.
Има избори за парламент, кмет, общински съветници, президент…
Избори за това къде да е сметището, дали да минават самолетите над главата ти, дали да построят един блок в принципно проектиранта градинка почти у вас (макс на 5 метра от прозореца ти) и т. н. просто няма.
Ама разбира се, как ще има, вземем да изберем това което искаме ние, а не онея свине, които ни управляват или тези които смятат да ни управляват.

Rating 3.00 out of 5
Share
This entry was posted in Живот, Политика. Bookmark the permalink.

2 Responses to Суходол и избори

 1. Владимир says:

  Според мен това, че е имаме право на избор е едно от най-изключителните постижения на съвременната демокрация.
  Да съгласен съм, че тук в България нещата опират и до гражданско самосъзнание и това, че ние не си търсим правата.
  Демокрацията е скъпо удоволствие и ако искаме нашия избор да се усеща нека да имаме смелост и воля да го изразим гласно и ясно.
  Примерно в Швейцария гласуват за всичко и страната им се развива достатъчно добре!
  Друг е въпросът, че ние не вярваме в изборите, дори и когато ни предоставят тази възможност!
  Тук ще дам един много интересен пример, за да потвърдя думите си – имаше референдум в Бургас за един петролопровод, на него отидоха да пуснат своето ДА или НЕ само 30% от гражданите на областта, а за да е представителен трябват 50%. За сметка на това, въпреки масовия отказ от право на мнение група “ентусиазирани граждани” в противовес на наредбата и забраната за митинг блокираха и демонстрираха, при едно от посещенията на инвеститори в града.
  Това е положението! Ако имаш право на избор използвай го, защото после никои няма и да те пита! А май нас наистина ни питат, щото ние все не знаем и ни е все тая!
  И те така!

 2. BorCo says:

  Ирландска парламентарна комисия днес ще обсъди доклад, в който се казва, че втори референдум за Лисабонския договор е законово възможен, съобщава EU Observer. Проектодокладът вече е бил обсъден при закрити врати от Подкомисията за ирландското бъдеще в ЕС и ще бъде представен на общата Комисия по европейските въпроси утре.

  В доклада се казва, че второ гласуване по новия договор за реформи на ЕС е за предпочитане. Препоръчва се прегласуване на същия текст, но с разясняващи декларации по противоречивите въпроси.

  И аз съм за правото на избор. Избор докато резултатите ни харесат…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *