Безспир(ка)

Бургаският апелативен съд ще преразгледа делото срещу фигуриста Максим Ставийски.
Тръгва делото срещу прокурора Ангел Дончев
Ей, Богу, тръгването на дела е като новини от футболен мач, всяка седмица има кръг и се отбелязват голове и има точки.
Само че до сега не съм прочел една новина за окончателно свършило дело с или без присъда.
Примерно: Делото срещу еди кой си е приключило.
Очевидно съдебната ни система работи на пълни обороти и дори не си позволява да спре за момент.
Ако сте чели автобиографията на Бранислав Нушич, може да направите паралел с армията и нейното постоянно присъствие в живота на човека, веднъж дръзнал да прекрачи нейния праг.
Така че не разбирам за какво ЕС ни трие сол на главата, съдът работи….безспир(ка)

Rating 3.00 out of 5
Share
This entry was posted in Живот, Политика. Bookmark the permalink.

4 Responses to Безспир(ка)

 1. Владимир says:

  Ето виждаш ли и ти не разбираш! А ти си знаещ и четящ човек!
  Премиетър също не разбира, а пък съда си работи правилно на пълни обороти!
  Досега са завели множество дела, които се точат с години, а никои не ни оценява!
  Ние дори и специален министър си назначихме, даже двама си имаме дето само със ЕС да се занимават и отделно външен министър, които пак с тях говори, а пак са недоволни и все се месят в нашите вътрешни дела!
  Никак не е правилно, съгласен съм с теб!

 2. BorCo says:

  Главният прокурор
  Би било неправилно и неконструктивно отговорността за спрените пари от еврофондовете да бъде прехвърлена на съдебната власт. Но да се правим, че не си даваме сметка, че и съдебната система има своя дял в онова, което се случва, също е неправилно – това каза пред журналисти главният прокурор на Република България Борис Велчев преди редовното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС).
  Велчев посочи, че разследването срещу бившия началник на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” Веселин Георгиев вече е приключило и тече процедура по предявяване на обвинение. По доклада на KPMG се води разследване по образувани още през лятото досъдебни производства по 12 случая.
  Да се твърди, че в България не е направено нищо от страна на съдебната система е неточно. Направеното сигурно може да бъде и повече, но има и свършена работа – това каза главният прокурор Борис Велчев. Според Велчев – би било ужасно несправедливо, ако вината за спрените от Европейската комисия средства бъде прехвърлена на вицепремиера Меглена Плугчиева, защото, според него, тя е един от последните хора, които имат вина за случилото се. Главният прокурор не можа да посочи – кой трябва да поеме вина.
  Според него – няма държавна институция, която да не носи вина в този процес. Той припомни, че българското законодателство от гледна точка на санкции е много по-тежко от европейското. По думите му – във всички случаи ще стане по-бързо и ефективно, ако материали на ОЛАФ бъдат използвани в съда. „Ако ОЛАФ е свършил работа, и тя дойде в България, защо да не се възползваме от нея. Повечето от делата, които са образувани в България, не са по сигнали на ОЛАФ, но има и такива дела” – каза Велчев.

  Министърът на правосъдието
  Министърът на правосъдието Миглена Тачева каза, че не приема упреците, че вината за спрените средства е само на Темида. Тачева посочи, че може да коментира решението само след като прочете неговите мотиви. „Органите на съдебната власт са направили много неща, но нека на всички да е ясно, че няма как съдът да се произнесе без да има внесени обвинителни актове” – посочи тя.

 3. Boyan Sotirov says:

  Напълно съм съгласен с теб. Когато започнем да чуваме новини за дела, които са завършени, и съответно виновните лица наказани по указания в закона ред – е значи поне сме тръгнали в правилната посока на т.нар. правова държава. Иначе до тогава ще чуваме как се внасят дела за Батковци и Таушановци, а Европейският съюз ще ни бъде виновен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *