Целта

Болница в румънския град Брашов остана без медицински сестри. Новината я има тук:
http://news.ibox.bg/news/id_1959680827

Първо за непросветените. Брашов е най-големия ИТ център в Румъния. Там офиси имат Майкрософт, Сименс и ред други. И не са само офиси, а там са и отделите за подръжка на Европа,Азия и Африка. И след като половината от вас се зачудят защо не в Букурещ, отговорът е повече от ясен. Защото Брашов е малък град, инфраструктурата все още не е пренатоварена, все още не са допуснати големи грешки в градоустройствения план и т. н. Също както Ай Би Ем е в Бърно, Чехия, Сиско, Великобритания не е в Лондон, Дойче Банк е във Франкфурт, а не в Берлин, така и в Румъния. Изглежда само в България всичко трябва да е в столицата и хората по малктие градчета да избират между изхвърляне на кофите за боклук и ровичкането в тези кофи за изхранване. Но това е една друга тема.
Идеята е, че както се споменава в статията, отвратителнтие условия за труд и отношениетоот работодателя към работника на робовладелец е докарало тази болница до този факт. Няма и да има скоро медицински сестри там. Сега в Брашов после и в други градове в Румъния. И всичко това ще се случи в България. Медицинските сестри ще напуснат родината ни, никой с достатъчно акъл в главата няма да иска да учи за медицинска сестра, което ще доведе до наплив на хора без акъл в главата в тази професия и утре те ще обгрижват вашите деца. Жална ни майка.
И това не е само с медицинските сестри. Вече се случва с преподавателите в университетите. Кой гениален студент иска да стане асистент и ад получава мизерна заплата, след като може да получава хиляди пъти повече в странство? С учителите също, все по-малко хора с ум в главата искат да стават учители. Там също е страшно. Утре ще има все повече учители без акъл. И те ще учат вашите деца.
Може да видим явлението вече в журналистиката, аз срещам все повече малоумно написани статии в така набедените ни “медии” от колкото в едно съчинение на седмокласник.
Каква е тази политика? Защо е такава? Никой ли не вижда?
Все повече си мисля, не само че виждат, ами и потриват доволни ръце. Големият план за превръщане на българите в тъпи и необразовани черноработници на бунището работи и то перфектно.
Това ще да е целта. Друга цел на тази държавна политика не виждам.

Rating 3.00 out of 5
Share
This entry was posted in Живот, Политика. Bookmark the permalink.

5 Responses to Целта

 1. BorCo says:

  Това не е първия коментар по темата:

  http://www.epochtimes-bg.com/2007-01/2007-05-25_02.html

  http://karutzar.blogspot.com/2008/02/blog-post.html

  За съжаление резултатите трябва да са следствие от политическа воля за промяна. А такава няма. Защо е така всички знаем. Преди време прочетох, че на България ще бъде наложен политически борд по подобие на валутния, т.е. във всяко министерство паралелни структури от ЕС, които да следят работата на българските. И колкото и срамно и унизително да е това за член на ЕС, това струва ми се е единствената възможност за страната.

 2. Владимир says:

  Целта е ясна, но трябва да знаем, че това е конспирация и всичко е разработка на военните! :))
  Е щом Брашов е най-големият ИТ център в Румъния, няма да се плашиш. На ИТ хората не им трябват медицински сестри и болница – те си имат анти-вирус, анти-spyware, анти-phishing, firewall и ще се опазят. Проблемът е, че ще изчезнат добрите стари истории за това, какво може да се свали от един гол лекар, а именно – медицинската сестра. Ще липсват тези неща, наистина!
  Относно условията на труд, това е докато търпим и не си извоюваме правата! Не е ли време да се замислим, колко струваме всъщност и защо тези американски високотехнологични компании избират страни като България и Румъния. Ами защото им е по-евтино! Те предпочитат да плащат малко и да обучат кадри в такива условия на труд и да преценят риска от напускането на служител, отколкото да влагат пари в техните държави, където ще им излезе многократно по-скъпо. А все пак за тази работа се изисква малко повече интелект, който скоро с темповете на развитие на света ще идва от Китай. Е, ако това не е разработка на военните, кое ще да е?! Нека не забравяме, че високите технологии се развиват благодарение на тях.
  Иначе съм съгласен, че само в България гледаме са съсредоточим 90% от бизнеса в София. Дори големи промишлени мастодонти, разположени производствено примерно в Бургас, официално са със седалище и адрес на управление в столицата.
  И като заключение ще кажа, че самите ние може да се избавим от тази схема, но за това трябва да мисли и да се борим всеки ден. Трябва да се опитваме да променим нещата, а това става с отговорна позиция, а не скриване на главата в пясъка и мислене, че това не се отнася до нас.

  Поздрави и да си актуализирате анти-шпионската проограма! 😉

 3. Иво says:

  Всъщност едва тук разбрах защо избират Бъглария.
  По дяволите всякакви легенди и обществени мнения, но е вярно че ние – българите- смен една наистина работна нация. И като сложим и евтиното заплащане просто ставаме рай.
  Иначе…на всеки м утрябва лекар. Е аз съм ИТ и ми дотрябваха лекари, антивирусна не ползвам и може би за това – на Линукс я карам и няма нужда, ама това коляно….не мгоа да намеря антивирусна за Линукс още

 4. Владимир says:

  Естествено, че никои не иска да ходи при лекари и медицински сестри (служебно), но тежко му на този който ги няма.
  Иначе ще кажа пак в рамиките на блогприличието и с известна доза хумор, че за старите рани от войната и травмите от спорта истински лек още не е намерен! 🙂
  И да си намериш анти-вирус за Линукс, ей!

 5. jsabeva says:

  Напълно съм съгласна с теб,Иво.Затъпява идващото поколение,съвсем умишлено…понякога им казвам”Дано да не ви се наложи да ви лекува лекар,преписвал на изпитите,като вас”,но откъде ще си ги внесем,като вече завършват “резултатчетата”на смачканата ни,разрушена образователна с-ма..
  Вече мед.сестрите бягат.Скоро,до няколко години ,като се пенсионират последните мохикани от старата даскалска школа,такава долна паплач ще попълни учит.съсловие,че скандалите ще бъдат всекидневие.Тогава ще вдигнат заплатите,…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *