Кралят е мъртъв, да живее Кралят

Едно малко и китно градче в България се прости със своя крал Футбол. Името на града е Хасково.
От днес вече там няма футболен отбор.
Ще кажете – Голяма работа.
Работата наистина е голяма. В днешния глобализиан свят, с интернет и кабелна телевизия с хиляда канала е просто кощунство да отидеш на градския стадион с още 100 луди човека и да мръзнеш като луд за да гледаш постна продукция.
Не само това, ами те заплашват и някакви си псевдо националситчета, отишли на стадиона пияни и заляни и готови за бой, само за сеира, не и да гледат футбол. То не че има футбол по днешните терени на милата ни татковина.
Това е началото на края или краят на началото. Не се знае точно. Но е очевидно, че при цялата помия в така наречения и набеден български футбол, всеки предпочита да гледа цирка на Кристияно Роналдо и как се премята срещу Евертън от колкото да мръзне на стадиона в града си и да се върне със спукана глава вкъщи.
Цар футбол умря в България.
Да живее цар Световен Футбол!

Rating 3.00 out of 5
Share
This entry was posted in Футбол, футбол.... Bookmark the permalink.

One Response to Кралят е мъртъв, да живее Кралят

 1. Владимир says:

  Отново интересен факт, на който Иво се е натъкнал и понеже футбола в Хасково не е приоритет е бил пропуснат от масовите медии в страната.
  Много лошо, ако е истина! Факт е, че това е обтор с дълга история: http://www.pfc-haskovo.com/history.htm
  Аз съм сигурен, че футбол пак ще има в Хасково, както и в България. За съжаление може би ще трябва да чакаме по-добри времена с по-мърди футболни ръководители, които да са пленени от магията на играта, а не само от парите около нея. Според мен докато има такова чисто меркантилно отношение на държавата и спортните ръководители към спорта, ние няма да стигнем много далеч!
  Нужна е промяна и тя да тръгне от най-високо ниво! Защото сега по върховете се борим да “прецакаме” един отбор административно за сметка на този с парите и “сигурни” печалби. За съжаление понякого ивда Бате и обърква сметките!
  Докато гледаме и мислим така по-добре “Да живее цар Световен Футбол!”
  Там ние сме извън борда, а до скоро бяхме на капитанския мостик!
  Но въпреки това, вярвам, че ще има и по-добри времена!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *