Запитване към Главна Прокуратура на Република България

Днес, докато си сърфирах из виртуалното пространство попаднах на страницата на Главна Прокуратура на Република България и забелязах едно малко несъответствие. Веднага взех мерки и запитах отдел “Връзки с обществеността” към горепосоченото държавно заведение. Ето и писмото:

Уважаеми господин Николай Марков,
Днес имах щатието да открия интернет страницата на Прокуратурата на Република България. Може да се каже, че е твърде късно, но по-добре късно от колкото никога.
Но нека да започна веднага с проблема: На горепосоченото място, под връзката “Статут” е описан статуса на Главния Прокурор на Република България. Едно нещо прави впечатление – липсва един много важен текст от закона за нормативните актове и документи (Обнародван, ДВ, бр. 27 от 3 април 1973 г., изм., бр. 65 от 1995 г., доп. ДВ бр. 55/2003 г.) – а именно – Член 48, алинея 2 – цитирам: “Гражданите отправят молбите си за тълкуване до главния прокурор, а държавните органи и юридическите лица – до органа, който ги ръководи или контролира, или до централното ръководство на съюза, в който членуват.”
Първо се надявам, че не разполагам със старо копие на горепосочения закон и второ – че Главната Прокуратура не крие нарочно начините по които ние гражданите можем да участваме и контролриаме управлението в третата власт – Съдебната като по този начин създаваме и внасяме живец в така бленуваното Гражданско Общество в Република България.
Ще си позвоял да публикувам това писмо на моята лична итнернет страница и по този начин да направя това писмо отворено. Ще публикувам и всек иваш отговор, тъй като смятам че общественоста има право да знае всичк освързано с всяка власт в България.
С Уважение Иво Събев

Rating 3.00 out of 5
Share
This entry was posted in Политика. Bookmark the permalink.

6 Responses to Запитване към Главна Прокуратура на Република България

 1. главният прокурор says:

  Скъпи господин Събев,
  Прочетох писмото ви неколкратно но така и те успях да открия същността на питанeто ви. Несъмнено прекрасния стил, с който е написан текста буди респект но определено липсва яснота на изложеното в писмото. Задайте конкретен въпрос и ще ви бъде отговорено по надлежния ред.

 2. Иво says:

  Очевидно не четете внимателно.
  Дано не подхождате и по същия начин към обвинителнтие актове и доказателствата.

 3. Владимир says:

  За съжаление ще трябва са отбележа, че това типичен отговор на администрацията в неин неподражаем стил. Тук ще си позволя да отправя и една критика към подателя на писмото. А именно, че в него отново личи “старата слабост” на авторът да пише с дълги сложни изречения с много подчинени в тях. Това е трудно разбираемо за държавните служители, особено юристи, които имат навика самите те да пишат изречения, които никои друг не разбира.
  Лично според мен работа биха свършили, директни въпроси като:
  – Защо във Вашата интернетна страница не се споменава за законовата възможност “Гражданите отправят молбите си за тълкуване до главния прокурор…”?
  – Опитвате ли се по този начин да се скриете от гражданите, защото такава възможност е предвидена в член… от закона…?
  Дано съм бил полезен в тези мои коментари и доброжелателни съвети. Между другото никога досега не ми беше хрумвало да искам тълкуване от Главния прокурор, това би било полезна като безплатен юридически съвет! Похвално за идеята!
  Иначе от личен опит мога да кажа, че прокурорите подхождат така към обвинителните актове и доказателствата, за което говори и големия брой провалени дела, поради грешки в обвинението.

 4. BorCo says:

  Освен да се надяваме, че тези грешки не са умишлени и целенасочени, нищо друго не ни остава.

 5. Иво says:

  Остава, остава – да протестирам и запитваме Главния прокурор!

 6. христо says:

  ГОСПОДИН ПРОКУРОР,
  В бюлетина на МВР за кражби на ток в интернет е записано за кражба на ток в с.Лазарово,общ.Кнежа,обл.Плевен на 05.07.11г. от 51 год.Иван Митков.Този човек не работи никъде,не се регистрира по програмата за безработни ,занимава се с кражби.В селото усилено се говори че е защитаванот полицая за селото и затова е изгонен.пеше ,че е образувано досъдебнопроизводсдтво но сигурно са го защитили закрили полицаите и досега няма резултат а кражбите му са много подаден сигнал от чез с полиция и пак го закриват.зящо не го съдят като е доказано..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *