И едните и другите…

Най-вероятно се сещаш мой скъпи и редки, читателю за кво ще да става реч в следващите редове. Пък и да не се сещаш, аз съм тук, не безпокой се, ще ти подскажа.

Преди повече от сто лета, нашият скъп български пионер на туризма, а същевремено и писател – Алеко Константинов сложи думите от това заглавие в устата на своя герой, прочутия бай Ганьо Балкански. Как завършваше това изречение ли. Много просто, и да не се сещате, ще се досетите. Маскари. И едните и другите са маскари.

За кои едни става дума – еми за управляващите, маскари до край, до гроб до мозъка на костите си. Ядоха, ядоха, отрязоха им баницата, взеха държавната баница и вместо европейска хапка, ще дават държавна хапка насвоите кампанийни спонсори.

“Какво означава това?” Ще попиташ ти, читателю любезни.

Аз ще си изложа моето мнение – Искат с едун удар – два заека.

Заек номер едно – Правителството няма да остави бедния земеделски производител, и все пак ще даде парите по програма САПАРД, ама тъй като парите от Европа за тая програма са спрени, те ще дойдат от държавния бюджет. Колко смело! Колко великодушно от тяхна страна.

Заек номер две – демек пари ще има пак за нередовните, далаверите по прграмата ще ги има, само че този път парите не са от германския или френски данъкоплатец, а от твоя джоб или от джоба на твоите родители.

Анализ на заешката яхния – След като французина и германеца отказаха да дават пари на наркобосове, трафиканти на хора и де що има престъпни групи в България, управляващите все пак трябва да им напълнят гушата (на престъпниците, които ги финансират) и тъй като европската баница я няма, взиамт от теб и мен, от твоите и моите родители. Това са онези 10% данък върху мизерната ти запалта, онези 10% които майка ти и баща ти получават, но никога не виждат, това са онези три дни в месеца, в които ти и твоите родители работят не за теб и за тях, а за Очите, Картофа, Лешпера и т. н. А в същото време тези престъпници се излежават на проедния слънчев чужд плаж, или играят покер на яхтата си със същите тези политици и решават кой ще е следващия ограбен.

Не казвай “майната му!”. Как ще се чувстваш, ако аз дойда и опра пистолет в главата ти за три дена през месеца, ти да копаеш и плевиш, а аз да бера доматите ти? Да взимам хляба ти тези три дни, а ти да стоиш гладен! Че с тези три дни можеш да си вземеш новите обуща, които искаш, можеш да облечеш детето си за първия учебен ден, можеш да му платиш таксата в университета.

Народът е казал: “Ден година храни!”. А тук, те ти ограбват три дена всеки месец, 36 дена в годината, това е повече от отпусакта ти! Това е повече от един работен месец, един месец в годината работиш за престъпниците в България, половината отпуска я почиваш за тях пак.

Не отминавай с ръка, това е истината! Жестока, но реална. Те не грабят от някой друг, те грабят от теб и мен, от Иван и Драган, от твоя съсед също. Грабят с еднакви размери, една десета от живота ти!

Ти спиш 1/3 от деня, тоест една трета от живота си, работиш една десета за престъпници,(1/3=33/100 , а 1/10=10/100), тоест пропиляваш 43/100, или 43% от живота си.

Все пак печелиш, остава ти повече от половината и докато онезеи 33% от сън няма как да си вземеш, не би ли искал да живееш 67%, а не 57%. Защо не искаш? 57% стигат ли?

Ако статуквото в момента ти е поносимо, спри да четеш по-нататък. Но знай, че по този начин ти ограбваш мен и майка си, баща си, и аз, както и те, един ден ще си поискаме сметката, ще искаме да върнеш, това което си ни взел, след като не си се противопоставил на твоето и моето ограбване и си мълчал. Защото още Платон е дефинирал какво е престъпление: “Всяко действие или БЕЗДЕЙСТВИЕ, което води до вреда за някого.” Защото ако пребиват съседа ти, или родителите ти, и ти не се обадиш в полицията, ти също си съучастник, мълчалив свидетел и колаборционист.

Какъв е изхода ли?

Единственото, което успях да измисля е толкова отвратително, толкова пошло че ми се доповръща, дощя ми се да ми остранят мозъка за гадните му идеи.

И едните и другите са маскари, демек ако сега изберем, някоя макара дето не се е наяла, означава и тя да ни граби още 4 години.

По-добре на наядени вълци да дадем да ни пазят стадото. един вид, трябва да изберем същите тези управници.

Отврат!

Има ли по-добър вариант?

И другите са маскари!

Не знам, помогни ми, аз моля за твоята помощ,

Помоооооооооооооооощ!

Моля те гласувай и ми помогни, помогни и на себе си, помогни на родителите ти, помогни на съседа, приятелите ти, Гласувай за най-малката маскара.

Аз ще гласувам.

Не знам за кого.

Противя се да гласувам за сегашните урпавляващи.

Противя се да гласувам за Бате Борисов.

За кого?

Не и за този, който обещава да ни орпави за 800 дни.

За най-малката маскара, с най-пълно шкембе.

Ще си нарпавя коефиценти, да отчитат пълното шкембе и маскараизма и победителя ще е моя фаворит на следващите избори.

Избери път и гласувай. Негласуването е мълчание. Мълчанието е съгласие и съучастие в ограбването ти!

Rating 3.00 out of 5
Share
This entry was posted in Политика. Bookmark the permalink.

2 Responses to И едните и другите…

 1. Владимир says:

  Това, което мога да кажа, че всеки народ си заслужава управниците. Какъвто народът, такива и те!
  Тъжно, но факт!
  Но човек като се замисли ние сме едни от малкото нации, които гледаме “не е важно, аз да съм добре, важно е Вуте да е по-зле”. За съжаление това е народо-психология изграждана през вековете и трудно се пречупва!
  Затова няма друг народ с такива поговорки като “Преклонена глава сабя не я сече!”. Защо ли? Ами защотото ние сме свикнали да каваме, че всички са … и да не се борим.
  Браво Иво за позицията ти. Съгласен съм, че трябва да се гласува. Важно е също така да изберем за кого!
  По този ето какво са установили братята, живеещи в земите на Вардарска Македония по въпроса (надявам се езикът не е проблем):
  http://www.youtube.com/watch?v=2syZ4YpRkrE&eurl

  Затова нека мислим и се помъчим да променим нещата! От нас зависи!
  Поздравления още веднъж за “национално-отговорната позиция”, колкото и клиширано да звучи!

 2. Иво says:

  Клипчето наистина представя демокрацията.
  Трябва да се реши за кого.
  Това е трудното, но все пак най-малката маскара мисля че ще е…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *