България – Испания

Обикновено, когато загубиш или си нямал шанс или си играл трагично. Този път обаче ние не попаднахме в нито една категория. Просто не играхме. Нямаше тактика, нямаше мисъл,само изсипани топки.

Първият гол беше от центъра:

Goal 1

Опитахме се да започнем с натиск, тъй кат осамо победа ни гарантираше третото място в групата и класиране за световното. След първия получен гол обаче рухнеахме, треньора – също.

Как няма да сме в такова положение, в състава – нито един играч от шампионите при младежите, в “грандовете” на българския футбол юношите нямат шанс.

Дори когато испанците останаха с човек по-малко, след като техен играч беше изгонен, българите нямаха идея за някакъв натиск, а пазеха резултата. Разбира се, треньорът излезе с такитка през второто полувреме, която да запази резултата само до 2-0, но не би.

Така ще да е като слагаме каруцата пред коня.

По-добре въобще да не си спомняме този мач, По-добре никога никоя формация по какъвто и да е спорт да не се класира никъде!

Снимки – в галерията.


Rating 3.00 out of 5
Share
This entry was posted in Футбол, футбол.... Bookmark the permalink.

One Response to България – Испания

 1. Владимир says:

  Много добре, че предложи видео материал от гола. Българските медии така и не успяха да намерят такъв запис, защото Eurosport не предложил репортаж. 🙂

  Иначе невероятно красиво изпълнение!
  Колкото до представянето на отбора, както коментирахме с един колега – при български младежки и юношески футболни формации в Чехия резултатът е 0-8 – сумарно, преди години беше в един мач.
  При мъжете, понеже те са с повече опит резултатът е по-сполучлив 0-6.
  Истината за съжаление е, че независимо кой е треньор, селекцията се прави от т.нар. “мениджърски” кръгове или това са агентите на съответните играчи, които искат да ги продадат докато са млади и запазени.
  Съгласен съм, че не е нормално да няма представител на юношеския шампион, но е нормално и най-добрия ти играч Мишо Александров да бъде резерва срещу Германия (да им е честита титлата от снощи). Но просто човека вече има договор с клуб в чужбина и не е интересен за чуждите агенти, които така случайно решили в 58 мин. да напуснат стадиона.
  Колкото до треньорските качества на Мишо Маданкси не знам, човека досега е бил главно помощник-треньор, но пък бил виден теоретик, доцент по футбол в НСА, нека да му дадем шанс да приложи теорията на практика. Ако успее да се пребори и сам да си селекционира състава, още по-хубаво.

  Това е положението в бългаския футбол!

  Според мен е добре да се класираме на големи първенства, но дано имаме и какво да покажем на тях.
  А иначе идва Олимпиада – там може и се надявам да постигнем положителни резултати.

  🙁 Само дано не са от допинг тестовете!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *