Завист

Завистта е доста интересно чувство. Изпитваш някакво вътрешно неспокойствие, че някой друг има или е нещо, което ти нямаш или не си.

Аз не мисля, че е лошо да изпитваш завист. Лошото е какво завистта те кара да правиш. Дали когато съседът ти има две прасета, а ти нито едно започваш да хвърляш отрова в храната им или се амбицираш и ти да имаш две прасета? Или когато някой постига успех, ти го омаловажаваш или се опитваш да постигнеш същия, ако не и по-голям успех.

Аз лично винаги се амбицирам, когато изпитвам завист – след като човекът може, значи и аз мога.

Признавам си имало е моменти, в които просто не мога да подтисна някои мисли за правенен на номера, но никога не съм стигал до там да ги осъществя. Винаги се опитвам да се амбицирам! Винаги!

За съжаление не всички хора, изпитващи завист извличат полезното от това чувство. Понякога тези хора стигат до крайни мерки само и само да удовлетворят егото си и да докажат пред света, че този, на когото завиждат не е направил кой знае какво, или гледат да му направят някое мръсно изпълнение.

Защо стигнах до тези размисли. Те са в моята глава вече една година. Цяла година.

Нещо се случи с определени мои бивши “приятели” след 12-ти юни 2007. Отношението беше друго. А съвсем наскоро получих такъв нож в гърба от тях, че просто не беше истина.

Защо? Търся причината у мен. Анализирам всяка моя стъпка от последната година спрямо тези хора. Опитвам се да разбера аз ли направих нещо?

Не мога да открия. Отдавам всичко това на завист. Не че съм кой знае какво, но предполагам всеки от вас е изпитвал завист дори към просяка на улицата. Нали? Интересно нещо. Чуждото винаги е най-сладко.

Повярвайте, аз имам да завиждам на всички вас за много повече неща от колкото вие на мен. И ако искате да се сменим и знаете как да нарпавим това до последния дребен детайл, аз съм готов на минутата.

Заповядайте. Знаете как да ме намерите. 

Rating 3.00 out of 5
Share
This entry was posted in Живот. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *